Monday - Apr 29 2024 - دوشنبه 10 اردیبهشت 1403  English  فارسی
 

با چسب کموزیل، روش استفاده و کاربرد های آن آشنا شوید!

یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین چسب های صنعتی لاستیک به فلز، چسب کموزیل می باشد که در صنایع مختلفی دارای کاربرد بوده و از آن برای چسباندن انواع لاستیک ها به فلز ها و همچنین در برخی موارد دیگر نیز استفاده می شود. چسب کموزیل، برای اتصال و چسباندن انواع ترکیبات الاستومر، به انواع فلزات، همچنین برای چسباندن این ترکیبات به انواع آلیاژ ها و بعلاوه انواع پلیمر های با پایه قطبی مورد استفاده قرار می گیرد. از چسب کموزیل، می توان در مواردی که کاربرد دارد، به تنهایی استفاده کرد. اما معمولا و در بیشتر موارد، این نوع چسب به همراه یک پرایمر که برای این نوع چسب مناسب می باشد، استفاده می شود. استفاده از پرایمر، به همراه چسب، دارای فوایدی می باشد. به عنوان مثال استفاده از پرایمر، باعث افزایش چشمگیر در مقاومت محیطی محصول تولید شده می شود. در این مقاله، قصد داریم تا شما را با چسب کموزیل آشنا کرده و درباره روش های استفاده از این محصول، ترکیبات و رقیق کننده های این محصول و کاربرد های آن در صنایع مختلف، توضیحاتی را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

چسب کموزیل چیست؟ و در چه مواردی کاربرد دارد؟

همان طوری که در مقدمه این مقاله نیز عرض کردیم، چسب کموزیل، یکی از چسب های صنعتی است که دارای کاربرد های بسیاری در صنایع مختلف بوده و از آن برای چسباندن لاستیک به فلز در صنایع بسیاری از جمله صنایع تولید قطعات مختلف خودرو، صنایع تولید غلتک ها در کارخانه های سیمان، رابرلاینینگ انواع مخازن و ... استفاده می شود. این نوع چسب، به دلیل کاربرد های متعددی که در صنایعی از قبیل صنایع مذکور دارد، به یکی از محصولات پرفروش در بازار فروش این محصولات تبدیل شده است. در بازار فروش این نوع چسب ها، شرکت های متعددی در سطح کشور، اقدام به تولید و فروش اینگونه محصولات از جمله چسب کموزیل می نمایند. در این میان آن دسته از شرکت ها و کارخانجاتی که از مواد اولیه با کیفیت بالاتری استفاده کرده و محصول تولیدی آن ها کیفیت بالا و خوبی را داشته باشد، مشتریان و طرفداران بیشتری داشته و از شرکت های دیگر در این زمینه پیشی می گیرند.

یکی دیگر از مواردی که در فروش این نوع چسب ها، از جمله چسب کموزیل، بسیار حائز اهمیت می باشد، قیمت فروش این محصولات می باشد. هرچه قیمت فروش این نوع چسب ها مناسب تر و ارزان تر باشد، به طبع هواداران بیشتری را نیز جذب خود خواهد کرد. البته این کاهش قیمت و ارزان بودن محصولات، باید در کنار کیفیت خوب این محصولات باشد. به عبارت دیگر،با کاهش قیمت این نوع چسب ها، نباید کیفیت آن ها پایین بیاید. که در این صورت با کاهش مشتری مواجه خواهند شد. لذا شرکت های تولیدی، باید همواره در فروش این نوع چسب ها، از جمله چسب کموزیل، تناسب قیمت با کیفیت محصولات تولیدی خود را برای فروش هرچه بیشتر و سود هرچه بیشتر از محصولات تولیدی خود در نظر داشته باشند و آن را در سیاست ها و برنامه های شرکت خود به کار بگیرند.

روش استفاده از چسب کموزیل

یکی از مواردی که باید در هنگام شروع عملیات چسب کاری با چسب کموزیل، مد نظر قرار بگیرد، این موضوع است که باید ابتدا و قبل از شروع عملیات چسب کاری، سطح مورد نظر کاملا پاک شده و عاری از هرگونه ناپاکی شود. لذا آماده کردن و پاک کردن سطح فلز، برای اتصال منسجم و کاملا محکم لاستیک به فلز دارای اهمیت می باشد. برای تمیز کردن سطح فلز از کثیفی ها و ناپاکی ها، دو روش وجود دارد که از طریق آن ها می توان سطح فلز را بطور کامل پاک کرده تا اتصال با کیفیت بالاتری صورت پذیرد. در زیر به صورت تیتروار به این دو روش اشاره می کنیم.

  1. روش شیمیایی: یکی از روش هایی که از طریق آن می توان سطح فلز را برای شروع عملیات چسب کاری کاملا پاک کرد، روش شیمیایی می باشد. معتبر ترین و بهترین روش شیمیایی شناخته شده برای انجام این کار، روش فسفاته کاری (phosphatizing) می باشد که مشهور ترین و بهترین روش شیمیایی برای انجام عملیات چسب کاری به شمار می رود.
  2. روش مکانیکی: یکی دیگر از روش های پاک کردن سطح فلز، روش مکانیکی می باشد که مهم ترین و معتبر ترین روش مکانیکی که برای این منظور استفاده می شود، روش شن پاشی (Grit Blasting) است.

برای انجام عملیات چسب کاری نیز می توان از سه روش زیر استفاده کرد:

  1. استفاده از قلم مو برای انجام عملیات چسب کاری با چسب کموزیل
  2. غوطه ور کردن قطعه فلزی در پرایمر همراه با چسب کموزیل
  3. استفاده از اسپری برای چسب کاری روی سطح فلز

ترکیب کردن و مخلوط کردن چسب کموزیل قبل از استفاده و رقیق کردن آن

یکی از موارد بسیار مهم در استفاده از چسب کموزیل، این است که باید چسب را قبل از شروع به استفاده کردن، کاملا به هم بزنید تا ذرات معلق موجود در مایع پایه ی این چسب، کاملا در آن حل شده و به صورت یکدست در آیند. در صورتی که این عمل قبل از شروع عملیات چسب کاری انجام نگیرد، اتصال لاستیک به فلز با کیفیت پایینی انجام خواهد گرفت و کیفیت لازم را نخواهد داشت. در هنگام عملیات چسب کاری با چسب کموزیل نیز باید هر چند دقیقه یکبار چسب را به هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

رقیق کننده هایی که برای رقیق کردن این نوع چسب استفاده می شود، شامل زایلن و تولوئن می باشند که می توان از هرکدام از این دو نوع رقیق کننده برای رقیق کردن چسب استفاده نمود. رقیق کننده ها را باید به آهستگی و در حین اینکه به چسب را به هم می زنید به آن اضافه کنید تا مایعی کاملا یکنواخت حاصل شود. همچنین در هنگام عملیات چسب کاری نباید لایه های ضخیم چسب را روی قطعه مورد نظر قرار داد. زیرا لایه های ضخیم می تواند کیفیت کار را پایین آورده و عملیات چسب کاری را با مشکل مواجه کند و کیفیت محصول تولیدی را پایین بیاورد.